Vandringsresa Cinque Terre - Italien

10-14 maj 2024.

FULLBOKAD

Ny resa planeras för maj samt oktober 2025

Intresseanmäl dig till dem nu för att säkra en plats info@duvres.se / 0278-16005

Reseledare: Toni Duveskog

 

Tjuvstarta sommaren med härliga dagar i vackra Cinque Terre, vackra vandringar mellan byarna i nationalparken som är med på världsarvslistan

PROGRAM

Denna resa har blivit fullbokad tidigt vid samtliga tidigare tillfällen, och med toppbetyg av alla resenärer. Välkommen med på en fantastisk resa!

 

Följ med på härliga vandringar i nationalparken Cinque Terre känd för sina charmiga fem byar längs Italienska västkusten. Vi gör dagsetapper på 5-7 km mellan de fem pittoreska byarna längs Italienska västkusten i sagolik miljö, men låt dig inte luras av den korta sträckan, vandringarna är ansträngande! 

Under vandringsdagarna bor vi hela tiden i La Spezia, därifrån tar vi tåg till byarna för våra dagsetapper och sen tåg tillbaka till La Spezia igen. Tåget tar bara ca 10-20 min och vi behöver alltså inte bära packning på vandringsetapperna mer än en lätt ryggsäck med vatten, ev badkläder, lätt förtäring etc.

 

Pris: 9.950 kr
Enkelrumstillägg: 1.800 kr

Hotell 10-13 maj i La Spezia: Venezia Hotel.

Detta är ett enkelt hotell med små men fräscha rum och en enkel frukost, perfekt läge för våra vandringsdagar i Cinque Terre. Klicka för att se mer info om Hotel Venezia

Hotell 13-14 maj i Pisa: NH Hotell, Klicka för att se mer info om NH Hotel

Anmälningsavgift: 3000 kr (dras av då slutlikvid betalas) Slutlikviden betalas mot faktura som vi skickar ut, och den skall betalas 45 dagar före avresa.

 

Följande ingår: Flyg, flygskatter, transfers och tågresor i Italien, utflykter enligt program, del i dubbelrum, frukost dagligen, 1 middag, reseledarservice under hela resan, tre dagars Cinque Terre-card som inkluderar bl.a. fria tågresor och vandring längs lederna i nationalparken.

 

Tillkommer: Dricks 20€/person som gemensamt från gruppen delas ut till guide, busschaufför och hotell. Övriga måltider. Biljett till att gå upp i tornet i Pisa om ni väljer till det (20€).

 

OBS! För att kunna delta i våra gemensamma vandringar och till fullo kunna ta del av resans innehåll förväntas du kunna vandra ca 5-7 km i mycket ansträngande/kuperad terräng motsvarande svensk fjällvändring. Det är ofta höga "trappsteg" längs lederna både uppför och nedför. Vandringarna inleds med ett par km i kraftigt motlut då vi tar oss uppför sluttningarna och andra halvan är mestadels nerför sluttningarna mot vårt mål på vandringen.

Underlaget varierar, ojämna stenlagda partier byts av mot fina grusstigar, ibland är det smala passager som gör att man får stanna till och släppa fram mötande vandrare.

 

Preliminära flygtider med Ryan Air från Arlanda:

10 maj 05.45 - 08.45
14 maj 22.10 - 01.05

Ja, jag vill anmäla mig på resan till Cinque Terre 10-14 maj 2024.

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.

Om ni bokar dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.

 

Anmälan


Man
Kvinna
Arlanda
Dubbelrum 9950 kr
Enkelrum 11.750 kr
Godkänn