Aktuellt om läget i IsraelDen 7 oktober vaknade vi till nyheterna att Israel utsatts för en fruktansvärd terrorattack.

Nu pågår strider med tusentals döda och skadade i både Israel och Palestina.

Vi tänker på och känner för våra kontakter, samarbetspartners, vänner och bekanta som lever mitt i detta krig.

 

Våra resor till Israel påverkas givetvis av detta. Vi följer utvecklingen kontinuerligt och har regelbunden kontakt med våra samarbetspartners i landet.

Här hemma har UD utfärdat en avrådan för "icke nödvändig resor till Israel".

 

Våra planerade resor
När UD har en avrådan som gäller tills vidare innebär det i praktiken att man ser på avresor två veckor fram i tiden. För resor med avgång de närmaste 14 dagarna medför UD:s avrådan att resan blir inställd och full återbetalning av inbetalda avgifter sker (med undantag av ev premie till avbeställningsförsäkring). 
Resor som ligger längre fram i tiden än två veckor omfattas alltså inte av UD:s avrådan. Datum flyttas fram kontinuerligt så länge som avrådan gäller. 
Vid avbokning av resor som har avgång mer än två veckor fram i tiden gäller de allmänna och särskilda bokningsvillkoren och de ordinarie avbokningsvillkoren. 

 

Planering av kommande resor
Vi fortsätter att planera för framtida resor till Israel och ni ser mer information om dessa på vår hemsida allteftersom de blir klar.

När UD häver avrådan är vi redo att återuppta resorna igen. 

 

Bokning av kommande resor
Vi erbjuder så länge UD vidhåller sin avrådan er att boka resor till Israel utan att betala anmälningsavgift. Det går alltså bra att boka de resor till Israel som finns på hemsidan, vi bekräftar er bokning och håller plats åt er på resan bindningsfritt.

När UD häver sin avrådan hör vi av oss till er med uppmaning om att betala anmälningsavgift för att behålla er plats på resan och först då blir er bokning bindande, ni kan alltså i det läget även tacka nej till att fortsatt boka resan utan att det innebär någon kostnad.

 

Vi ber om fred över hela regionen!