Presentation av våra reseledare

Göran Duveskog är en av våra mest erfarna reseledare som har lett ca 130 resor till Israel sedan 1976. Han startade även Duveskogs Reseservice 1997.


Göran är ledare för Trosgnistans mission och en uppskattad talare/predikant som ofta reser i Sverige och delar sitt engagemang för Israel.

Toni Duveskog numera VD på Duveskogs Reseservice.


Han är en multiidrottare som bland annat gjort en svensk klassiker 2015 (Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingöloppet), sprungit maraton två gånger och älskar nya utmaningar och att utforska nya platser. Toni leder gärna resor med inslag av äventyr, löpning och vandring på olika platser i världen.

David Duveskog har jobbat som missionär i Afrika i 10 år. Har genom Duveskogs
Reseservice lett en mängd resor till flera länder.

Han har under de sista åren specialiserat sig på Afrika där resenärerna brukar ge resorna det högsta betyget. Förutom resor till Afrika leder David regelbundet resor i Paulus fotspår till Grekland och Turkiet. Även resor till andra spännande resmål som Indien, Kina och andra länder kommer in med jämna mellanrum.

Anders Sjöberg är författare, lärare, präst, trubadur.  Han har arbetat högskolelektor i Nya testamentet på Johannelunds teologiska högskola och som generalsekreterare för EFS. 

Genom sitt arbete som reseledare vill han fördjupa kunskapen om det gamla och det nya testamentet. Ett annat område han gärna undervisar om är kristendomens judiska grund och förankring.

Mikael Järlestrand är en av pastorerna i Pingstkyrkan Europaporten i Malmö. Förutom sin deltid som församlingspastor har han rest som sångevangelist i Skandinavien i över 25 år.
Mikael är gift med Linda och de har tre barn, Ludvig 22, Lucas 20 och Evelina 15. Varje år i februari/mars reser Mikael och Linda till Israel som assisterande reseledare med Duveskogs reseservice. Ofta har de haft något eller flera av barnen med på resan. 

Daniel Viklund, Officer i Frälsningsarmén, Bibellärare och Musiker.Har rest med grupper för Duveskogs reseservice sedan 2001 till
Israel och Turkiet.
Daniel delar förutom sin förkunnelse och sitt genuina intresse för Israel också med sig av
sång på både hebreiska och jiddish, och leder grupperna i allsång och lovsång.


Monica Grafström har i 30 år bott i Israel och känner väl till landet och folket. 

Hon har arbetat på Sveriges ambassad i Tel Aviv i 25 år och under den tiden bland annat varit åtta ambassadörers ekreterare/assistent. 

Monica har genom åren och sitt arbete och vardagsliv haft många intressanta upplevelser och möten med människor från olika miljöer och kulturer.

Birger Skoglund har varit reseledare under flera år. Han har presenterat Israel och Grekland vid flera tillfällen. 


I hans resor har han numera någon form av Bibelstudier, senast handlade det om tidsålderns avslutning. Han önskar att ge resenärerna en stark upplevelse av landet men också starka andliga upplevelser.

Åsa Evegren bor i Borås och tillhör Pingstkyrkan där. Jobbar inom sjukvården, men har ett stort intresse av Israel, judendom, kristendom och det hebreiska språket. Reste första gången till Israel 1982 och har nu återkommit till Landet ett 45-tal gånger.


Monica Öholm har besökt Israel ett antal gånger och också arbetat där ett par kortare perioder. Jag tillhör Korskyrkan (EFK) i Jönköping och har arbetat som lärare inom Hälso och sjukvård.


Åsa Evegren & Monica Öholm har tillsammans genom åren skapat många kontakter och är väl förtrogna med seder och bruk. Resorna har en familjär prägel eftersom grupperna inte är större än 25 personer och ingen ska behöva känna sig ensam. Under resorna har vi personliga möten med folket ifrån landet Israel och hinner även med saker som är lite utöver en vanlig resa.


Leif och Catarina Olin har varit flera gånger till Israel med olika grupper.Leif är pastor och familjeterapeut och även arbetat som föreståndare på ett hem för narkomaner. Catarina är pastor och själavårdare. Familjen
består av tre vuxna barn och fem barnbarn. Båda är pensionärer, men fullt sysselsatta med olika uppdrag.  De bor i Sundom/ Vasa i Finland, Fast Catarina är född och uppvuxen i Sverige

Kjell och Gunilla Lindstedt bor i Holsbybrunn. De har sedan 2006 tagit mer än 1700 personer till Israel, inte minst i samarbete med Kanal 10. Paret är ofta anlitade som sångare och talare i både Sverige och Finland. De har ett stort kunnande om Israel, både ur Bibelns synvinkel och även nutida historia. Resorna präglas av deras förmåga att skapa gemenskap med både glädje och allvar. De delar även av sina egna upplevelser med sång och musik.

Anita Frisk har med ett mångårigt förflutet inom Hälso och Sjukvård, tillsammans med sin man Pelle, tidigare sångarevangelist och pastor arrangerat resor de senaste 10 åren till Israel, landet och folket som har en stor plats i deras hjärtan. Våra grupper är inte större än högst 30 resenärer, vilket skapar en varm och skön gemenskap med alla. En resa som passar både dej som reser för första gången och vill se hela landet, eller för dej som vill återknyta och upptäcka mer av detta fascinerande land!

Göte Siverbo
Pensionerad präst, boende i Göteborg, som arbetat ett 40-tal år i olika församlingar i Göteborgs stift. De sista 15 åren hade jag anställning i Kungälv.


Ett 10-tal gånger har jag lett gruppresor till Israel och jag reser ofta och gärna till Israel även privat, eftersom mitt intresse för landet, folket och judendomen är stort.

Patrick Petersson Rydsten är prästvigd i Göteborgs stift och tjänstgör i Morlanda församling.

Äger ett intresse för gudstjänsten och dess kontinuitet med hur den firades i fornkyrkan. 

Men dess allra tidigaste bakgrund är den tjänst som förrättades i templet och den synagogala gudstjänsten. ”Ett enda ber jag Herren om, detta begär jag: att få vara i Herrens hus varje dag i mitt liv för att se Herrens ljuvlighet och söka svar i hans tempel.” Psaltaren 27:4.

Att vara på de bibliska platserna är att låta tron på Jesus Kristus fördjupas av Guds Ande genom de sinnen Gud har givit människan.
Ser fram emot att möta förväntansfulla resenärer/ pilgrimer!

Gunnar Hvale är född 1952  och tillhör den norska evangeliske lutherske kyrksamfundet (DELK) i Telemark. Han har varit i Israel många gånger också som reseledare och är aktiv 

i församlings- och Israelaebetet i Grenlandsområdet i Norge. 

Kjell Hvale är född 1944 och tillhör Pingstförsamlingen Håpet på Eidsvoll Verk i Norge. Han har varit i Israel flertal gånger och har lång erfarenhet som reseledare. Han är länsekreterare i Akershus för Ordet og Israel och ledare för Israel venner på Övre Romerike.

Kjell & Gunnar Hvale brukar leda Israelresor ihop.

Lars Nilsson är född 1956 och är kyrkoherde i Söderhamn sedan 1989. Gift sedan 1983 med Karin och far till fyra barn.

Fromhetsmässigt brukar jag beskrivas som en ”högkyrklig karismatiker”.  Min kärlek till Israel, landet och förbundsfolket väcktes till liv i min ungdom och växer ständigt.Idar Simonsen är född 1947, har vært prest i Bergensområdet i Norge innen Den norske kirke (DNK) og lærer på en kristen 

folkehøyskole nord for Bergen.
Han har over 30 turer til Israel som reiseleder, både turer med folkehøyskolen og med grupper fra hele Norge. Han er aktiv med i Den Norske Israelsmisjon og har vært sekretær, styreleder og forkynner gjennom mer enn 30 år.

Tormod Flatebö, pastor i Brokyrkan, Sundsvall. Förkunnare sedan många år med en stark vision att människor skall komma till tro på Israels Gud, och att troende ska lära känna det profetiska ordet.


Henrik Åkesson, pastor i Hagakyrkan, Sundsvall. Med ett stort hjärta för Israel och medmänniskor.


Åsa Kristensson är  församlingsledare i Pingstkyrkan Västra Frölunda. Hon har en kandidatexamen i teologi genom Örebro Teologiska Högskola. Hon arbetar på pastors- och församlingsledarutbildningen Akademi för ledarskap och teologi i Göteborg. Hon har varit reseledare för några församlingsresor till Israel.

Pelle & Mona Marklund är sedan i början av 1980 talet gifta, har tre vuxna barn. Mona arbetar till vardags som ingenjör på Autoliv i Vårgårda. Pelle är pastor i Donsö missionsförsamling, en församling i Göteborgs södra skärgård. Sedan 10 år tillbaka har vi regelbundet varit reseledare på resor till Israel. Våra hjärtan har en passion för Israel och vill gärna visa människor detta fantastiska land med en levande historia som hänger samman med vår tro på Jesus Kristus.

Mats Särnholm är pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Västra Frölunda och har arbetat som pastor i Pingströrelsen under många år.

Folke Holtz har varit många gånger i Israel både själv och med grupper. Han är f.d präst i Svenska kyrkan och har specialiserat sig på judisk tro och litteratur.. Han är graduated från Paideia – The European Institute for Jewish Studies in Sweden. Han har studerat i korta perioder i Yeshivan ”Fuchberg Yeshiva” i olika ämnen. Han har en Teol Kand och en Fil mag i religionshistoria. Han arbetar för närvarande som guide i Stockholms stora synagoga samt som gymnasielärare i religionskunskap på S:t Eriks gymnasium i Stockholm.