Presentation av våra reseledare

Göran Duveskog är en av våra mest erfarna reseledare som har lett ca 130 resor till Israel sedan 1976. Han startade även Duveskogs Reseservice 1997.


Göran är ledare för Trosgnistans mission och en uppskattad talare/predikant som ofta reser i Sverige och delar sitt engagemang för Israel.

Toni Duveskog numera VD på Duveskogs Reseservice.


Han är en multiidrottare som bland annat gjort en svensk klassiker 2015 (Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingöloppet), sprungit maraton två gånger och älskar nya utmaningar och att utforska nya platser. Toni leder gärna resor med inslag av äventyr, löpning och vandring på olika platser i världen.

David Duveskog har jobbat som missionär i Afrika i 10 år. Har genom Duveskogs
Reseservice lett en mängd resor till flera länder.

Han har under de sista åren specialiserat sig på Afrika där resenärerna brukar ge resorna det högsta betyget. Förutom resor till Afrika leder David regelbundet resor i Paulus fotspår till Grekland och Turkiet. Även resor till andra spännande resmål som Indien, Kina och andra länder kommer in med jämna mellanrum.

Anders Sjöberg är författare, lärare, präst, trubadur.  Han har arbetat högskolelektor i Nya testamentet på Johannelunds teologiska högskola och som generalsekreterare för EFS. 

Genom sitt arbete som reseledare vill han fördjupa kunskapen om det gamla och det nya testamentet. Ett annat område han gärna undervisar om är kristendomens judiska grund och förankring.

Mikael Järlestrand är en av pastorerna i Pingstkyrkan Europaporten i Malmö. Förutom sin deltid som församlingspastor har han rest som sångevangelist i Skandinavien i över 25 år.
Mikael är gift med Linda och de har tre barn, Ludvig 22, Lucas 20 och Evelina 15. Varje år i februari/mars reser Mikael och Linda till Israel som assisterande reseledare med Duveskogs reseservice. Ofta har de haft något eller flera av barnen med på resan. 

Daniel Viklund, Officer i Frälsningsarmén, Bibellärare och Musiker.Har rest med grupper för Duveskogs reseservice sedan 2001 till
Israel och Turkiet.
Daniel delar förutom sin förkunnelse och sitt genuina intresse för Israel också med sig av
sång på både hebreiska och jiddish, och leder grupperna i allsång och lovsång.


Åsa Evegren bor i Borås och tillhör Pingstkyrkan där. Jobbar inom sjukvården, men har ett stort intresse av Israel, judendom, kristendom och det hebreiska språket. Reste första gången till Israel 1982 och har nu återkommit till Landet ett 45-tal gånger.


Åsa Evegren & Monica Öholm har tillsammans genom åren skapat många kontakter och är väl förtrogna med seder och bruk. Resorna har en familjär prägel eftersom grupperna inte är större än 25 personer och ingen ska behöva känna sig ensam. Under resorna har vi personliga möten med folket ifrån landet Israel och hinner även med saker som är lite utöver en vanlig resa.


Monica Öholm har besökt Israel ett antal gånger och också arbetat där ett par kortare perioder. Jag tillhör Korskyrkan (EFK) i Jönköping och har arbetat som lärare inom Hälso och sjukvård.

Leif och Catarina Olin har varit flera gånger till Israel med olika grupper.Leif är pastor och familjeterapeut och även arbetat som föreståndare på ett hem för narkomaner. Catarina är pastor och själavårdare. Familjen

består av tre vuxna barn och fem barnbarn. Båda är pensionärer, men fullt sysselsatta med olika uppdrag.  De bor i Sundom/ Vasa i Finland, Fast Catarina är född och uppvuxen i Sverige


Göran Oscarsson är tillsammans med sin fru Birgitta pastorspar i Korskyrkan i Gävle sedan 1995. De har fyra barn och tolv barnbarn och är tacksamma för livet och sin familj.

"Israel är en så viktig del av våra liv och vi älskar att få besöka detta land och folk. Varje gångs besök i detta land, så öppnar Bibeln sig på ett förnyat sätt och tacksamheten över att ha fått lära känna vår frälsare - som kom från detta folk och till detta land."

Maria Lundkvist bor i Själevad, Örnsköldsvik, med sin man Daniel och deras två döttrar. Hon är gymnasielärare i svenska och historia, och arbetar för närvarande som rektor.

Passionen för Israel väcktes när barnatron skulle utmanas och Bibelns sanningshalt prövas. Det blev en upptäcktsresa längs “den röda tråden” som löper från första till sista Bibelbok, och där i Ordet har ju Folket och Landet sin tydligt centrala plats. Dessa  upptäckter bör vändas och vridas med andra,
och varför inte på plats i Israel?

Anne-Jorid Ahgnell är norskan som flyttade till Stockholm för att studera musik och teologi. Hon har arbetat som sångare, musiker och pastor i Norge och Sverige.

I dag är hon bosatt i Göteborg där hon är viceföreståndare i Smyrnaförsamlingen.

Anne-Jorid har ett genuint intresse för Israel och Mellanöstern. Hennes upplevelse när hon kom till Israel för första gången var att bibelhistorierna fick liv och gick från svartvitt till 3D. En aha-upplevelse hon vet drabbar den som kommer till det heliga landet.

Därför brinner hon för att visa den kristna trons rötter i den judiska historien och dela bibelns berättelser i den miljö dom utspelar sig.

 

Kjell och Gunilla Lindstedt bor i Holsbybrunn. De har sedan 2006 tagit mer än 1700 personer till Israel, inte minst i samarbete med Kanal 10. Paret är ofta anlitade som sångare och talare i både Sverige och Finland. De har ett stort kunnande om Israel, både ur Bibelns synvinkel och även nutida historia. Resorna präglas av deras förmåga att skapa gemenskap med både glädje och allvar. De delar även av sina egna upplevelser med sång och musik.

Anita Frisk har med ett mångårigt förflutet inom Hälso och Sjukvård, tillsammans med sin man Pelle, tidigare sångarevangelist och pastor arrangerat resor de senaste 10 åren till Israel, landet och folket som har en stor plats i deras hjärtan. Våra grupper är inte större än högst 30 resenärer, vilket skapar en varm och skön gemenskap med alla. En resa som passar både dej som reser för första gången och vill se hela landet, eller för dej som vill återknyta och upptäcka mer av detta fascinerande land!

Göte Siverbo
Pensionerad präst, boende i Göteborg, som arbetat ett 40-tal år i olika församlingar i Göteborgs stift. De sista 15 åren hade jag anställning i Kungälv.


Ett 10-tal gånger har jag lett gruppresor till Israel och jag reser ofta och gärna till Israel även privat, eftersom mitt intresse för landet, folket och judendomen är stort.

Patrick Petersson Rydsten är prästvigd i Göteborgs stift och tjänstgör i Morlanda församling.

Äger ett intresse för gudstjänsten och dess kontinuitet med hur den firades i fornkyrkan. 

Men dess allra tidigaste bakgrund är den tjänst som förrättades i templet och den synagogala gudstjänsten. ”Ett enda ber jag Herren om, detta begär jag: att få vara i Herrens hus varje dag i mitt liv för att se Herrens ljuvlighet och söka svar i hans tempel.” Psaltaren 27:4.

Att vara på de bibliska platserna är att låta tron på Jesus Kristus fördjupas av Guds Ande genom de sinnen Gud har givit människan.
Ser fram emot att möta förväntansfulla resenärer/ pilgrimer!

Monica Grafström har i 30 år bott i Israel och känner väl till landet och folket. 

Hon har arbetat på Sveriges ambassad i Tel Aviv i 25 år och under den tiden bland annat varit åtta ambassadörers ekreterare/assistent. 

Monica har genom åren och sitt arbete och vardagsliv haft många intressanta upplevelser och möten med människor från olika miljöer och kulturer.

Birger Skoglund har varit reseledare under flera år. Han har presenterat Israel och Grekland vid flera tillfällen. 


I hans resor har han numera någon form av Bibelstudier, senast handlade det om tidsålderns avslutning. Han önskar att ge resenärerna en stark upplevelse av landet men också starka andliga upplevelser.

Lars Nilsson är född 1956 och är kyrkoherde i Söderhamn sedan 1989. Gift sedan 1983 med Karin och far till fyra barn.

Fromhetsmässigt brukar jag beskrivas som en ”högkyrklig karismatiker”.  Min kärlek till Israel, landet och förbundsfolket väcktes till liv i min ungdom och växer ständigt.Barbro Ekholm Nestander

Jag är en pensionerad SFI-lärare, som alltid gillat att resa. Som ung arbetade jag ett par omgångar i Afrika på svenska och internationella skolor. Mitt intresse för Israel vaknade när min pappa ledde resor dit redan på 70-talet.