Klimatkompensation

Vi på Duveskogs arbetar ständigt med att försöka minska vår miljöpåverkan. Ett led i detta är att vi numera som regel skickar fakturor och biljetter digitalt istället för med traditionell postgång.

Men det är tyvärr oundvikligt för oss som resebyrå att hindra de utsläpp av växthusgaser som flygresor innebär. Det vi kan göra är att klimatkompensera så att de växthusgaser som släpps ut på ett ställe förebyggs någon annanstans – med andra ord skapa ett netto noll avtryck för klimatet. Det minskar givetvis inte utsläppen men på så vis kan vi åtminstone kompensera för de utsläpp vi är med och orsakar. 

 

Vi har därför valt att samarbeta med ett trädplanteringsprojekt på Keren Kajemet i Israel - dit huvuddelen av vår verksamhet går. Trädprojektet generar arbetstillfällen, utbildning, förbättrad jordmån och förhindrar ökenspridning – vilket i sin tur leder till att klimatet i landet blir mer gynsamt för alla som bor i regionen. Utsläppen för en person under en flygresa till tur och retur till Israel motsvarar att plantera ungefär 6 träd, till en kostnad av ca 600 kr. 

 

Du kan nu välja att klimatkompensara din
flygresa hos oss och gör du det tar vi halva kostnaden. Bra va?

Duveskogs reseservice kommer inte att klimatkompensera för utsläppsökningar orsakade av händelser utanför vår kontroll, såsom förändrade flygrutter på grund av politisk konflikt eller krig, naturkatastrofer eller annan händelse som potentiellt kan påverka våra rutter, flygplan i bruk eller hotellens utsläpp.