Välkommen med på en annorlunda resa till

Israel

5-12 november 2024

 

PROGRAM

 

Reseledare: Göran Duveskog

Pris: fr. 19.750 kr*

Enkelrumstillägg:  3.850 kr

Anmälningsavgift: 1.500 kr (dras av då slutlikvid betalas) Slutlikviden betalas mot faktura som vi skickar ut, och den skall betalas ca. 5-6 veckor före avresa.

I priset ingår flyg, flygplatsskatter, transfer mellan flygplats och hotell i Israel, del i dubbelrum, halvpension alla dagar utom 11 nov då endast frukost ingår. Utflyktsprogram och entréavgifter enligt specifikation i program, lokala guider och erfaren reseledning.

Tillkommer: Övriga måltider, måltidsdryck, dricks 130 shekel, inresetillstånd ETA-IL ca 70 kr och transport till/från Arlanda.

 

Flygtider 5-12 november

från Arlanda med Lufthansa och Austrian Airlines

5 nov Arlanda - Frankfurt 09.55 - 12.10

5 nov Frankfurt -Tel Aviv   14.20 - 19.25

12 nov Tel Aviv - Vien         15.40 - 18.25

12 nov Vien - Arlanda        20.20 - 22.35

Incheckat bagage som ingår med:

1 x 23 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage.

 

Önskar du flyga från annan avreseort, Göteborg eller Köpenhamn, kan du köpa din flygbiljett själv och betalar endast 14.000 kr till oss.

Vi kan även bistå med hjälp att köpa flygbiljetten.

Observera att om ni bokar flyg som inte passar med flyget från Arlanda tillkommer kostnad för transfer med tåg/taxi till och från flygplatsen på resdagarna, det betalar ni då på plats.

 

Hotell:

5-7 nov: Prima Park, Jerusalem. https://www.prima-hotels-israel.com/prima-park-jerusalem-hotel

7-12 nov: Hotel Orit, Netanya. https://www.hotelorit.com/

Observera att resan planeras oavsett om UD vidhåller sin avrådan för resan eller inte. Ni behöver därför kolla med ert försäkringsbolag och ev teckna tilläggsförsäkring eftersom den normala reseförsäkringen vanligtvis inte gäller på destinationer där UD har en reseavrådan. 

Eftersom det redan finns en avrådan för resa till Israel gäller inte fri avbokning eller att vi kommer ställa in resan pga att UD avråder från resan.

 

RESEFÖRSÄKRING
Reseförsäkring på denna resa ordnas för dom som önskar genom ett Israeliskt försäkrings bolag som vår agent Vered Hasharon ordnar.

Kostnad för reseförsäkring är 64 usd för 8 dagar.
400.000 turister har besökt Israel i år till slutet av maj. De som huvudsakligen besöker Israel, är människor med ett varmt hjärta för Israel och som vill visa sitt stöd, trots pågående konflikt i Gaza.

Göran Duveskog besökte Israel i slutet av maj och kunde konstatera att landet är öppet och platserna är öppna och att turister var efterlängtade av både judar och araber.
Denna resa vänder sig till dig som har ett varmt hjärta för Israel.
Ingen ska resa oförsäkrad. En del av de svenska försäkringarna gäller för det "vanliga" som kan hända på en resa, men inte för det som är kopplat till terror eller kriget i Gaza, på grund av UDs avrådan. Israeliska staten täcker sjukvård för besökare som drabbas av sådana händelser.
Göran Duveskog som kanske är den reseledare som lett flest resor till Israel allt sedan 1976, påminner om att statistiskt sett är Israel trots allt ett säkert resmål och står sig bra i statistiken även jämfört med de stora turistländerna i Europa.
UDs skärpta avrådan gäller särskilt närheten till Libanons gräns och Gazas direkta närområde.
Mycket hinner hända till vår avresa 5 nov och vi tror/hoppas att kriget I Gaza har avslutats till dess. Eller är så lågintensivt att det inte märks i Israel. Om UD har tagit bort avrådan till dess så gäller ju svenska reseförsäkringar som vanligt, men om inte så finns denna Israeliska reseförsäkringen.
Vi säger välkommen till dig som gärna vill besöka Israel nu och som har ett varmt hjärta för Israel.

Vi är några dagar i Jerusalem och sedan resten av tiden bor vi på det svenska Gästhemmet Orit i Netanya där Marita är föreståndare.

 

Inresetillstånd ETA-IL

Från 1 augusti 2024 kommer det krävas inresetillstånd, ETA-IL, för inresa till Israel som turist. Det ansöker man enkelt om online här: https://israel-entry.piba.gov.il/ och det kostar 25 NIS, ca 70 kr.

Vid behov kan vi bistå med hjälp vid ansökan närmare resan, ca 3 veckor före avresa rekommenderar vi att ni söker för att vara säker på att få det klart i god tid inför resan.

 

Boka din resa


Ja, jag vill anmäla mig till Israelresan  5-12 november 2024 

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.


Alla fält med * måste vara ifyllda för att kunna göra en bokning. Information om avbeställningsskydd kommer i bokningsbekräftelsen. 

 

Om ni bokat dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.

 

Det är viktigt att ni stavar namnen på exakt som de stavas i passet! Endast tilltalsnamn och efternamn (inga mellannamn).

 

Klicka här för att läsa regler.

Man
Kvinna
Godkänn