Aktuellt om läget i IsraelDen 7 oktober vaknade vi till nyheterna att Israel utsatts för en fruktansvärd terrorattack.

Nu pågår strider med tusentals döda och skadade i både Israel och Palestina.

Vi tänker på och känner för våra kontakter, samarbetspartners, vänner och bekanta som lever mitt i detta krig.

 

Israel har som följd av detta gått in i Gaza i ett krig mot Hamas.

 

Våra resor till Israel påverkas givetvis av detta. Vi följer utvecklingen kontinuerligt och har regelbunden kontakt med våra samarbetspartners i landet.

Här hemma har UD utfärdat en avrådan för alla "icke nödvändig resor till Israel".

 

Planering av kommande resor
Vi fortsätter att planera för framtida resor till Israel och ni ser mer information om dessa på vår hemsida allteftersom de blir klar.

När UD häver avrådan är vi redo att återuppta resorna igen. 

 

Bokning av kommande resor
Vi erbjuder så länge UD vidhåller sin avrådan er att boka resor till Israel utan att betala anmälningsavgift. Det går alltså bra att boka de resor till Israel som finns på hemsidan, vi bekräftar er bokning och håller plats åt er på resan bindningsfritt. (Gäller ej resan 5-12 nov 2024 där bindande anmälan med anmälningsavgift fordras)

När UD häver sin avrådan hör vi av oss till er med uppmaning om att betala anmälningsavgift för att behålla er plats på resan och först då blir er bokning bindande, ni kan alltså i det läget även tacka nej till att fortsatt boka resan utan att det innebär någon kostnad.

 

Vi ber om fred över hela regionen!

 

Vad gäller om ni bokar en resa i framtiden när ingen avrådan ligger och ett nytt krig bryter ut?

Om krig eller annat inträffar så att UD på nytt utfärdar en avrådan från resor till Israel ställs våra resor till Israel in och ni som är anmäld på resan får tillbaka det ni betalat för resan.

Beroende på läget så kan det vara så att vi måste förhålla oss till att oroligheter ofta bedöms kortvariga och att vi inte ställer in resor eller erbjuder återbetalning för resor som ligger långt fram i tiden - förrän datumet för avresa närmar sig och OM avrådan då fortfarande gäller.

 

Skulle något inträffa när ni är på resa är det i första hand er reseförsäkring som ska ersätta er för eventuella kostnader för ombokning av hemresa. Det kan hända att svenska staten går in och ordnar evakueringstransporter mm. Där ska kostnaden vanligtvis betalas av resenär men man kan sen ansöka om återkrav hos kammarkollegiet eller er reseförsäkring.

Är ni fast på resmålet är vi som arrangör skyldig att ordna uppehälle till er tills ni har möjlighet att resa hem igen.

 

Vi som arrangör av resan kommer i möjligaste mån utan dröjsmål att bistå er med hjälp i en sån situation.