Välkommen till Israel

26 april - 3 maj 2025

Upptäck Israel: En oförglömlig resa

 

PROGRAM

 

 

Reseledare: Daniel Alm
Guide: svensktalande

 

Följ med på en fascinerande resa genom Israels rika historia och kultur. Denna åtta dagars tur tar dig till några av de mest ikoniska och heliga platserna i landet.

 

Läs mer om våra reseledare här

 

Pris: fr 22.100 kr

Enkelrumstillägg:  7.000 kr

Barnrabatt: 3.390 kr (gäller barn under 12 år som delar rum med två vuxna)

Anmälningsavgift: Tills vidare gäller bindningsfria anmälningar utan anmälningsavgift


I priset ingår flyg, flygplatsskatter, transfer mellan flygplats och hotell i Israel, del i dubbelrum, halvpension (frukost och middag dagligen). Utflyktsprogram och entréavgifter enligt specifikation i program, lokala guider och erfaren reseledning, incheckat bagage 23 kg + handbagage 8 kg.

 

Tillkommer: luncher, dricks till hotell, busschaufför och guide med 230 shekel, ca 650 kr, inresetillstånd ca 70 kr(ETA-IL), ev annat som ej är inkluderat i programmet.

 

Prel flygtider:

Från Arlanda med Lufthansa på utresan och Austrian på hemresan, 

26APR Arlanda - Frankfurt 1315 - 1530
26APR Frankfurt - Tel Aviv 1800 - 2310
03MAY Tel Aviv - Vien       1520 - 1805
03MAY Vien - Arlanda      2025 - 2235

 

Vid önskemål om annan avreseort, kontakta oss på info@duvres.se eller 0278-16005.

 

PROGRAM:

Här är en dag-för-dag översikt av vad du kan förvänta dig:

 

Dag 1: Lördag, 26 april
Efter ankomsten till flygplatsen Ben-Gurion i Tel Aviv åker vi med transfer till vårt hotell i Tiberias, en stad vid Galileiska sjön känd för sina historiska och religiösa betydelser.

 

Dag 2: Söndag, 27 april
Båttur och utforskning av Galiléen

- På förmiddagen gör vi en båttur på Galileiska sjön. Vi stannar motorn och tar in de pastorala omgivningarna, lyssnar till evangeliernas berättelser om händelserna på och runt sjön. 
- Vidare besöker vi Saligprisningarnas berg och ser Galileiska sjön från höjden samtidigt som vi tar in budskapet från bergspredikan. Vi reser vidare till Kapernaum och sedan kör vi norröver till Golanhöjderna och ser in i Syrien. Kanske stannar vi till i någon av de drusiska byarna och smakar deras goda pitabröd med yoghurt och olja.

 

Dag 3: Måndag, 28 april
Historiska och religiösa platser

- Vi inleder dagen med ett besök på Yardenit, en populär plats för dop i Jordanfloden. 
- Vi reser vidare till och får en fantastisk genomgång av hur Nasaret såg ut på Jesus tid genom ett besök på Nazareth Village.
- Innan transfer till vårt hotell i Jerusalem besöker vi berget Karmel.

 

Dag 4: Tisdag, 29 april

Jerusalems heliga platser

- För många är resans höjdpunkt att få komma till Jerusalem. Denna högt belägna stad vars namn betyder fridens boning är på många sätt hela världens centrum. Här har tre monoteistiska religioner heliga platser och såväl i historia, nutida politik och  i framtiden kommer alltid Jerusalem att ha en särskild plats. Vi besöker Olivberget och Getsemane trädgård på förmiddagen, där vi förutom att påminna oss om händelserna runt Jesus lidande också får en fantastisk utsikt över Jerusalem.
- Under eftermiddagen gör vi ett besök på Yad Vashem, Israels officiella minnesmärke över Förintelsens offer, ett museum som ger en svår men angelägen påminnelse om de grymheter det judiska folket utsattes för under andra världskriget. 

 

Dag 5: Onsdag, 30 april
Jerusalems historiska hjärtpunkt

- Vi börjar vår dag med ett besök på trädgårdsgraven. Trädgårdsgraven ligger i en mycket uppskattad trädgård där det också finns en tom grav att besöka. För den som vill ges möjligheten till nattvardsfirande.
- Vi går in i gamla stan och vandrar Via Dolorosa, där vi följer korsvandringen Kristus genomled på denna smärtans väg. Förhoppningsvis kan vi också göra ett besök vid Betesdadammen där Jesus gjorde ett av många under. Ges möjligheten sjunger vi också tillsammans inne i kyrkan, intill dammen, som med sin speciella akustik inbjuder till sång.
- Senare under dagen besöker den övre salen, platsen där vi påminner oss att pingstdagens mirakel tog plats. Vi går igenom de judiska kvarteren i gamla stan och besöker så Västra muren även kallad Klagomuren. Västra muren är judarnas mest heliga plats eftersom den är en kvarstod av Jerusalems tempelområde.

 

Dag 6: Torsdag, 1 maj

Utflykt till Döda Havet och ökenområden

- Resdagen inleds via Wadi Qelt ner till Döda havet. Vi kör förbi Qumran och blir påminda om fyndet av Dödahavsrullarna 1946 och besöker Ein Bokek där vi också får möjlighet att bada i det salta vattnet i världens lägst belägna del. I Ein Gedi promenerar vi till Davids källa.
- Vi tar linbanan upp på Massadaklippan där vi får höra den berörande och sorgliga historien om romarnas erövring av berget där judar samlats efter Jerusalems förstörelse år 70 e.Kr.
- På vägen tillbaka till Jerusalem stannar vi till i Jeriko, en av världens äldsta städer.

 

Dag 7: Fredag, 2 maj
Betlehem och fritid

- Vår sista dag avslutar vi våra besök genom att bege oss till födelsekyrkan i Betlehem, en av världens äldsta kyrkor som alltid berättar om Kristi födelse.
- Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

 

Dag 8: Lördag, 3 maj
Transfer till flygplatsen för hemresa.


Varför välja denna resa?
Denna resa erbjuder en unik möjlighet att uppleva Israels rika historia och kultur på ett djupt och meningsfullt sätt. Från de bibliska landskapen i Galiléen till de heliga platserna i Jerusalem, varje dag är fylld med oförglömliga upplevelser. De flesta kvällarna är till för middag och vila men vissa kvällar ordnas också frivilliga samlingar med samtal och tillfälle till bön och reflektion över resans innehåll. Reseledare är Daniel Alm som lett såväl turistgrupper som studiegrupper till Israel och Palestina och har besökt landet vid flera tillfällen därutöver. Beroende på möjligheter kommer gruppen att få möta lokala religiösa ledare som rabbiner och pastorer. Svensktalande guide ger oss kunskap och historia. Missa inte chansen att utforska detta fascinerande land med oss!

 

Inresetillstånd ETA-IL

Från 1 augusti 2024 kommer det krävas inresetillstånd, ETA-IL, för inresa till Israel som turist. Det ansöker man enkelt om online här: https://israel-entry.piba.gov.il/ och det kostar 25 NIS, ca 70 kr.

Vid behov kan vi bistå med hjälp vid ansökan närmare resan, ca 3 veckor före avresa rekommenderar vi att ni söker för att vara säker på att få det klart i god tid inför resan.


Boka din resa


Ja, jag vill anmäla mig till Israelresan 26/4-3/5 2025

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.


Alla fält med * måste vara ifyllda för att kunna göra en bokning. Information om avbeställningsskydd kommer i bokningsbekräftelsen. Se även info i programmet.

 

Om ni bokat dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.

 

Det är viktigt att ni stavar namnen på exakt som de stavas i passet! Endast tilltalsnamn och efternamn (inga mellannamn).

 

Klicka här för att läsa regler.

Man
Kvinna
Nej tack till nyhetsbrev
Godkänn
hCaptcha