Grekland

17-26 maj 2025

I Paulus fotspår

Reseledare: Daniel Alm som lett flera grupper till Grekland tidigare och som har besökt landet vid flera tillfällen därutöver.

Lokala guider ger oss kunskap och historia.

 

 

Program kommer snart

Se detaljerad resebeskrivning längre ned på denna sida

Följ med till nya testamentets värld där vi färdas i Paulus fotspår.
Vi besöker platser från världsarvslistan - bland annat de fantastiska klostren i Meteora.
 Vi njuter några härliga dagar vid stranden vid semesterorten Loutraki och avslutar sedan resan i Aten. Möjlighet till förlängning.

 

Pris:  EJ KLART

Enkelrumstillägg: EJ KLART

Anmälningsavgift: 1.500 kr (dras av då slutlikvid betalas) Slutlikviden betalas mot faktura som vi skickar ut, och den skall betalas ca. 5-6 veckor före avresa.

 

Avresa från: Arlanda med SAS direktflyg.

Från Göteborg eller Köpenhamn på begäran mot tillägg enligt dagsaktuellt biljettpris.


Flygtider från Arlanda, med SAS:

17 MAJ  Arlanda - Thessaloniki 18.15 - 22.25
26 MAJ Aten – Arlanda               12.30 - 15.10

 

 

Hotell: EJ KLART

 

 

En resa till Grekland med bibliska platser och bad 17-26/5 2025
Upptäck det bästa av Grekland - en unik resa genom historia och paradisiska stränder!

Följ med på en oförglömlig 10-dagars resa till Grekland den 17-26 maj 2025, där du får uppleva en perfekt blandning av fascinerande biblisk och grekisk historia tillsammans med god mat och avkopplande strandliv.

 

Dag 1: Lördag, 17 maj
Efter en relativt sen landning på Makedoniens flygplats i Thessaloniki tar vi oss till vårt hotell för vila. Att komma till Thessaloniki är att vara på nytestamentlig mark. Hit kom aposteln Paulus och nu också vi. 


Dag 2: Söndag, 18 maj
På vår första heldag i Grekland beger vi oss norrut och kommer till Filippi. Här besöker vi såväl den antika staden med sitt fängelse där Paulus och Silas satt fängslade. Vi besöker också dopplatsen där Lydia och hennes hus blev döpta. I den charmiga hamnstaden Kavala äter vi lunch och njuter av att gå runt i staden. Vi återvänder till Thessaloniki och middag på vårt hotell.


Dag 3: Måndag, 19 maj
Idag blir det en heldag i Thessaloniki. Efter frukost går vi runt i staden med vår guide. Vi besöker området för Jasons hus, dit Paulus och Silas kom. Vi ser också triumfbågen, vita tornet och besöker också S:t Demetrius kyrka. Vi äter lunch som betalas av var och en på någon av de fina restaurangerna som finns och vi hinner också gå runt lite i staden. På kvällen hoppas vi få besök av någon eller några lokala pastorer och får höra om situationen för frikyrkorna i det ortodoxt präglade Grekland.


Dag 4: Tisdag, 20 maj
Idag lämnar vi Thessaloniki och påbörjar vår resa söderut. Vi åker till Veria, det bibliska Berea dit Paulus kom och predikade. Vi reser vidare till Kalampaka och de kända klostren uppe på berget Meteora som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Förhoppningen är att nå hotellet under eftermiddagen så att det blir tid till lite avkoppling och bad i hotellpoolen före middagen. 


Dag 5: Onsdag, 21 maj
Vi får en fascinerande utsikt från ett kloster som ligger i Meteora och ser många andra kloster. Sedan fortsätter färden till antikens Korint, staden mitt emellan Egeiska och Joniska havet med sin kända kanal. Efter besöket i Korint tar vi oss till Loutraki och vårt hotell för middag.


Dag 6: Torsdag, 22 maj
Efter frukost beger vi oss till antikens Korint. Vi börjar med en båttur genom Korintkanalen som stod klar 1893 men vars arbeten inleddes redan år 67 e.Kr. av kejsar Nero. I Korint bildades under Paulus tid en av den tidiga kyrkans viktigaste församlingar mitt i en miljö som utmanade den kristna gemenskapstanken. Här blir evangeliet nära och levande på ett mycket speciellt sätt. Det är fascinerande att se en inskription av någon som omnämns i Paulus brev, att titta upp på borgen Akrokorinthos och påminna sig om hur den tidiga församlingens gemenskap fanns mitt bland hedniska tempelkulter. Efter lunch besöker vi också det historiska Mykene och vandrar i ruinerna efter denna storstad. 


Dag 7 och 8: Fredag och lördag, 23-24 maj
Nu får vi ett par dagar av sol och bad i den vackra semesterorten Loutraik. Vi bor vid stranden och har dessutom en fin pool i trädgården. För den som vill finns möjligheter att besöka en spaanläggning med möjlighet till massage tre kilometer från hotellet. På kvällarna möts de som vill till samtal och kortare samlingar.


Dag 9: Söndag, 25 maj
Denna dag beger vi oss till den grekiska huvudstaden. Det är fascinerande att få komma till Aten och besöka Akropolis. Aten är byggt så att man från varje plats i staden ska kunna se denna klippa som är huvudstadens centrum. Vi vandrar upp till Parthenostemplet och vi stannar också till vid Arepoagen där Paulus höll sitt berömda tal till athenarna. Här påminns vi om de tre stora grekiska filosoferna Sokrates, Platon och Aristoteles. Någon har sagt att allt som kommit efter dessa tre vad gäller filosofi är att anse som fotnoter. Mötesplatsen mellan kristen tro och grekisk filosofi blir aldrig så tydlig som här. För den som vill finns ett museum att besöka med inträde om cirka fem euro. I övrigt håller vi oss runt Akropolis för lunch och kanske något butiksbesök innan vi reser tillbaka till Loutraki.


Dag 10: Måndag, 26 maj
Sista dagen på vår resa tillsammans innebär frukost i Loutraki och sedan transfer till flygplatsen i Aten för hemresa till Sverige. 

 

Varför välja denna resa?
Genom vår resa får vi besöka det vackra Grekland vid Medelhavet. Vi får ta del av såväl grekisk filosofi som bibliska berättelser som vid besöken på de olika platserna ger en fördjupad förståelse av vad som präglade den tidiga kyrkan. Vi reser i aposteln Paulus fotspår och tar också in den grekiska historien. Detta tillsammans med god mat och avkopplande bad gör resan till en såväl andlig som fysisk höjdpunkt.


De flesta kvällarna är till för middag och vila men vissa kvällar ordnas också frivilliga samlingar med samtal och tillfälle till bön och reflektion över resans innehåll. Reseledare är Daniel Alm som lett flera grupper till Grekland tidigare och som har besökt landet vid flera tillfällen därutöver. Lokala guider ger oss kunskap och historia. Missa inte chansen att utforska detta fascinerande land med oss!

Boka din resa här!


Ja, jag vill anmäla mig till 
Grekland 17-26 maj 2025

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.

 

Om ni bokat dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.

 

Det är viktigt att ni stavar namnen på exakt som de stavas i passet! Endast tilltalsnamn och efternamn (inga mellannamn).

Man
Kvinna
Nej tack till nyhetsmail
Godkänn