Vandringsresa Cinque Terre - Italien

18-24 September 2021

Reseledare: Toni Duveskog

Program kommer snart

Följ med på härliga vandringar i nationalparken Cinque Terre känd för sina charmiga fem byar längs kusten. Vi gör dagsetapper på 3-7 km mellan de fem pittoreska byarna längs Italienska västkusten i sagolik miljö. Vi passar även på att utforska Pisa och det välkända lutande tornet.


Program i korthet:

18 sep Efter ankomst med flyg till Pisa får vi transfer till La Spezia och checkar in på vårt hotell.
19 sep På morgonen efter frukost tar vi tåg till Corniglia och vandring till Vernazza, en ca 4km lång härlig vandring, tidsåtgång ca 3-4 timmar, paus på toppen i Prevo med makalös utsikt från en terass där vi förslagsvis njuter av en uppfriskande färskpressad citronjuice. Lunch på egen hand i Vernazza och em fri. Gemensam middag i La Spezia, ingår.
20 sep Efter frukost tar vi tåg till Vernazza för ännu en fantastisk vandring, denna gång till Monterosso. Återigen ca 4 km vandring i 3-4 timmar. Väl framme äter vi lunch på egen hand och eftermiddagen är fri att förslagsvis njuta av Monterossos härliga sandstrand. Sen eftermiddag tar vi båt från Monterosso till först Portovenere för ett kort stopp i denna "sjätte by" i Cinque Terre, en lika mysig by som de fem ordinarie byarna. Efter detta korta stopp åker vi båt sista biten tillbaka till La Spezia. Middag på egen hand.
21 sep Idag efter frukost tar vi tåget till riomaggiore för ännu en fantastisk vandring upp mont negro, på vägen ner finns ett café med otrolig utsikt på vägen som vi stannar för en glasspaus. Lunch på egen hand. På em kan den som vill följa med på vinprovning och bl.a. prova den lokala Limoncellon. Middag på egen hand.

22 sep Fridag. Denna dag är öppen att utforska någon av byarna lite ytterligare eller ta ännu en härlig vandring. Man kan även göra en dagsutflykt på egen hand till t.ex. Genua. På kvällen samlas vi för en gemensam middag, ingår.

23 sep fm fri, lunch på egen hand, tåg på em till Pisa och hotellet,

24 sep Efter frukost får vi en guidad promenad till bl.a. den storslagna Doumen och området däromkring. Här finner vi även det lutande tornet och den som vill har köpt biljett för att gå de 296 trappstegen upp i tornet. Efter att vi ätit lunch åker vi till flygplatsen för hemresa.


Följande ingår: Flyg, flygskatter, transfers i Italien och utflykter enligt program, del i dubbelrum, frukost dagligen, två middagar, reseledarservice under hela resan, Cinque Terre-card som inkluderar fria tågresor och vandring längs lederna i nationalparken, lokal guide två vandringar och guidningen i Pisa.

Tillkommer: Dricks 20€/person som gemensamt från gruppen delas ut till guider, busschaufför och hotell. Luncher och alla middagar utom två. Inträde till tornet i Pisa om ni väljer till det (ca 18€).


OBS! För att kunna delta i våra gemensamma vandringar och till fullo kunna ta del av resans innehåll förväntas du kunna vandra ca 5 km i mycket kuperad terräng. De flesta av våra vandringar inleds med ett par km i kraftigt motlut då vi tar oss uppför sluttningarna och andra halvan är mestadels nerför sluttningarna mot vårt mål på vandringen.

Underlaget varierar, ojämna stenlagda partier byts av mot fina grusstigar, ibland är det smala passager som gör att man får stanna till och släppa fram mötande vandrare.


Pris: 11 680 kr

Tid: 18-24 September 2021

Avresa från Arlanda eller Göteborg med Lufthansa/Air Dolomiti
Preliminära flygtider från Arlanda:

LH2415 20SEP Arlanda - Munchen 11:50-14:00  
EN8292 20SEP Munchen - Pisa 15:15-16:30  
EN8293 25SEP Pisa - Munchen 17:10-18:25  
LH2420 25SEP Munchen - Arlanda 21:10-23:20


Preliminära flygtider från Göteborg, tillägg 400 kr

LH2429 20SEP Göteborg - Munchen 12:05-13:55 

EN8292 20SEP Munchen - Pisa 15:15-16:30 

EN8293 25SEP Pisa - Munchen 17:10-18:25 

LH2420 25SEP Munchen - Göteborg 19:20-21:05


Enkelrumstillägg: 2800 kr
Anmälningsavgift: 1500 kr (dras av då slutlikvid betalas) Slutlikviden betalas mot faktura som vi skickar ut, och den skall betalas ca. 45 dagar före avresa.


Klimatpåverkan: Vi på Duveskogs reseservice arbetar aktivt med att värna om miljön. Som ett led i detta erbjuder vi nu alla våra kunder att klimatkompensera för flyget - om ni väljer att göra det betalar vi halva kostnaden och ni den andra halvan av kostnaden. Under 2021 har vi valt att klimatkompensera genom ett trädplanteringsprojekt i Etiopien du kan läsa mer om projektet på denna sida: https://klimatkompensera.se/projekt-sodo/ Att klimatkompensera genom detta projekt, för en tur och retur-resa från Sverige - Italien kostar ca 200 kr/p. Ni betalar 100 kr/p och vi betalar resterande 100 kr/p. Att klimatkompensera minskar förstås inte utsläppen som flyget gör men på så vis kan vi åtminstone kompensera för de utsläpp vi är med och orsakar.Ja, jag vill anmäla mig till Italien 18-24 sep 2021

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.

Om ni bokar dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.


Anmälan


Man
Kvinna
Ja, jag vill klimatkompensera, kostnad 100 kr/p (Duvres betalar resterande 100 kr/p)
Nej tack, jag vill inte klimatkompensera.
Godkänn