Välkommen

på RELAX-resa

till Israel

12-20 maj 2023Program.Reseledare: Åsa Evegren


 

DAGSPROGRAM 12/5 –20/5 2023
Fredagen 12/5
Vi flyger med Turkish airlines från Landvetter kl.11.00 med mellanlandning i Istanbul och är framme på Ben Gurion flygplatsen i Tel Aviv kl. 19.05.
Då vi fått våra väskor åker vi med buss åker söderut ner till Juda öken. Sedan väntar en härlig vistelse på vårt boende som brukar kallas Paradiset. Det är på Kibbutz Ein Gedi Resort Hotel och här ska vi njuta och bo i 3 nätter. Här har vi halvpension.


Lördag 13/5
Efter en stor frukostbuffe  tar du kanske en promenad i den botaniska trädgården, badar i den stora utomhuspoolen eller besöker Synergi Spa där du har en bassäng med Döda Havsvatten och en bassäng med sötvatten och här finns också möjlighet till massage och olika behandlingar.
På kvällen har vi en liten samling innan vi tillsammans går upp till matsalen och intar vår middag och ev. bjuder kibbutzen på någon underhållning.


Söndag 14/5
Frukost. Ytterligare en relaxande dag. Samling innan middagen.


Måndag 15/5
Frukost och sedan utcheckning från kibbutzen och vi åker ytterligare en bit söderut och gör ett besök på Massadaklippan. Där tar vi oss upp via linbanan och vandrar omkring på klippan ca. 1 h innan vi åker till Ein Boqek för ett bad i Döda Havet, där vi får känna på att flyta som korkar och även hinner äta lunch.
Sedan fortsätter vår resa norrut upp till Jerusalem där vi gör ett kort fotostopp på Olivberget, innan vårt besök på Yad Vashem (Förintelsemuseet). Vi räknar med att vara framme vid vårt hotell i Netanya runt 19-tiden. Då vi fått våra rum tar vi sällskap till någon av stadens matställen för kvällsmat.


Tisdag 16/5
Frukost och sedan en stadsvandring där vi besöker Frukt och Grönsaksmarknaden, innan stranden väntar. I Netanya finns också möjlighet till Manikyr/pedikyr för dem som önskar, men måste beställas innan avresan.


Onsdag 17/5
För dem som önskar gör vi en heldagsutflykt med tåg/buss (ca 07.30) upp till Jerusalem. Vi börjar vår vistelse med ett besök hos Abraham innan vi går innanför murarna och går upp på taket på Austrian Hospice och ser ut över staden. Via Dolorosa passerar här och vi följer vägen fram till Gravkyrkan där vi har möjlighet till lunch.
Sedan går vi genom bazarerna till Västra Muren , Cardo och Mamilla gatan innan vi tar oss tillbaka till stationen och tåget/bussen som kör hem till Netanya. Åter hotellet 20.00-21.00-tiden


Torsdag 18/5
Frukost. Manikyr/pedikyr för dem som önskar. I övrigt dagen fri för bad och shopping.

Fredag 19/5
Frukost. Manikyr/pedikyr för dem som önskar. I övrigt dagen fri för bad och shopping. Sabbaten inträder i eftermiddag/kväll och affärerna stänger strax efter lunch.

Lördag 20/5
Tidig frukost/frukostbox och transfer till Ben Gurion och vi får säga Lehitraot för denna gång. Vi kommer att flyga från Tel Aviv kl. 10.30 via Istanbul och beräknas vara framme på Landvetter kl.17.30

 

Pris:  18.900 kr*

Enkelrumstillägg:  7.400 kr

 

Flygtider med Turkish airlines: 

 

12MAJ Göteborg – Istanbul 1100 - 1530
12MAJ Istanbul - Tel Aviv 1700 - 1905
20MAJ Tel Aviv - Istanbul 1030 - 1250
20MAJ Istanbul - Göteborg 1500 - 1730

 

Anmälan: Anmälan är bindande först då du har betalat in anmälningsavgiften på 2000:- per person till Handelsbankens kontonr: Clear.nr 6651 577 024 981 Åsa Evegren. Önskas avbeställningsskydd (1134:-), betalas detta in samtidigt som anmälningsavgiften.

Bagage 1 x 23 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage.

 

I priset ingår flyg, flygplatsskatter, transfer mellan flygplats och hotell i Israel, del i dubbelrum, halvpension 3 dagar och frukostpension 5 dagar. Utflyktsprogram och entréavgifter enligt specifikation i program, lokala guider och erfaren reseledning.

 

*Priserna som är angiven gäller med rabatt på 400 kr som du får vid betalning via bankgiro, banköverföring eller Swish.

Vid betalning med kort får ni ej denna rabatt.  Om ni önskar betala med kreditkort måste ni meddela oss det via mail eller i meddelandefältet på er anmälan. Då skickar vi en betal-länk som ni använder för betalning med kort.
Obs. Vid banköverföring/swish-betalning/bankgirobetalning där pengarna dras från det konto som ert kort är kopplat till ska normalt avbeställningsskydd/reseförsäkring gälla som finns kopplat till ditt kort, men detta måste du kontrollera med din bank.
På så vis kan ni få resan till det rabatterade priset men ändå få med de försäkringar som finns på ditt kreditkort.

 

Sista anmälningsdag: I princip finns inte något sista anmälningsdag till våra resor, så länge vi har platser kvar går det bra att boka sig på resan till några veckor före avresa.Däremot måste vi avstämma antal flygstolar och delbetala flygstolarna vanligtvis 60-90 dagar före avresa, ibland t.o.m. 120 dagar före. Är det då för få anmälda på en resa vid denna avstämning ställs resan in. Därför är det viktigt att du som vill med på en resa inte väntar för länge med att anmäla dig, då några till anmälningar kan vara avgörande för att resan genomförs som planerat.

 

Boka din resa


Ja, jag vill anmäla mig till Israelresan 12-20 maj 2023

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.


Alla fält med * måste vara ifyllda för att kunna göra en bokning. Information om avbeställningsskydd kommer i bokningsbekräftelsen. 


Om ni bokat dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.


Det är viktigt att ni stavar namnen på exakt som de stavas i passet! Endast tilltalsnamn och efternamn (inga mellannamn).


Klicka här för att läsa regler.

Man
Kvinna
Godkänn