Rundresa i det Heliga landet

14-25 oktober 2023

Res med oss i en mindre grupp där du kan känna en

familjär gemenskap.

Vi besöker de klassiska, bibliska och
historiska platserna samt gör även sköna naturupplevelser.

Program

Reseledare: Åsa Evegren
Guide: Marita Usi


Läs mer om våra reseledare här

Pris: fr 27 400 kr*

I priset ingår *Flyg från Landvetter till Tel Aviv via Istanbul tur och retur + Flygskatt
*Halvpension 7 dagar + Övriga frukostpension
*Medelklasshotell: 3 nätter Netanya + 3 nätter Jerusalem + 3 nätter Ein Gedi + 2 nätter Tel Aviv
*Transfer samt utflykter enligt program

Ingår ej: Dryck under samtliga måltider, avbeställningsskydd samt reseförsäkring
Dricks till guide, chaufför, delvis hotell samt inträden 500 shekel=NIS som betalas avresedagen.

Anmälningsavgift: 2.000 kr,

betalas in på Åsa Evegrens konto i Handelsbankens med clearingnr 6651 och  kontonummer: 577 024 981  (dras av då slutlikvid betalas). Slutlikviden betalas mot faktura som vi skickar ut, och den skall betalas ca. 5-6 veckor före avresa.

Enkelrumstillägg: 11.400 kr

 

Flygtider, Utresa 14 oktober. Hemresa 25 oktober

Från Göteborg med Turkish airlines (TK)

14 OKT Göteborg - Istanbul 1110 - 1535
14 OKT Istanbul  - Tel Aviv    1700 - 1910
25 OKT Tel Aviv - Istanbul    1040 - 1255
25 OKT Istanbul - Göteborg 1500 - 1730

Bagage  1x30 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage

 

DAGSPROGRAM  14-25 oktober 2023

Dag 1 Lördag 14 oktober

Vi flyger från Landvetter klockan 18.20 via Istanbul och landar 02.15 lokal tid på Ben Gurion Tel Aviv. Sedan tar transferbussen oss till Netanya där vi kommer att bo på Hotel Residens som ligger precis intill Medelhavet.

 

Dag 2 Söndag 15 oktober

Efter intagen frukost tar vi en stadspromenad och besöker Frukt och Grönsaksmarknaden och hinner även njuta av sol och bad. På kvällen går till ett gemensamt matställe och äter middag.

 

Dag 3 Måndag 16 oktober

Tidig frukost och därefter utflykt norrut tillsammans med vår guide Marita Usi . Vi gör ett stopp i Haifa på berget Carmel och besöker även platsen där det stora slaget mellan Elia och Baalsprofeterna ägde rum. Sedan blir det ett besök på barnhemmet Neve Michael i Pardes Hanna, innan vi stannar till i Nazareth Village där vi går flera steg tillbaka i tiden och ser hur livet var under Jesu tid i Nazareth. Hinner också med ett kort stopp i Bebådelsekyrkan innan vi åker tillbaka till Netanya.

 

Dag 4 Tisdag 17 oktober

Utcheckning efter frukost och avfärd norrut och till Genesarets sjö som har 4 olika namn. Första stoppet blir i Magdala och därefter Saligprisningarnas berg där vi vandrar nerför berget och intar vår medhavda matsäck, där bespisningsundret skedde. Innan vi lämnar området besöker vi Tabgha, passerar Kapernaum och åker runt sjön nedanför Golanhöjderna. Sista stoppet blir dopstället Yardenit och om tiden räcker till stannar vi också på ett annat dopställe, där israels barn vandrade över till Kanans land. Framme i Jerusalem sen eftermiddag. Middag.

 

Dag 5  Onsdag 18 oktober

Frukost och vi börjar dagen på Olivberget med besök i Dominus Flevit och Alla Nationers kyrka (Getsemane). Därifrån tar vi oss via Får och Lejonporten in i gamla stan med första stoppet vid Betesda dammen, där vi också kan inta vår medhavda matsäck. Vi fortsätter vår vandring på Via Dolorosa med besök på Austrian Hospice tak och Gravkyrkan. Tillfälle till lunch innan vi går vidare till Damaskusporten,Trädgårdsgraven och besök hos Abraham om någon vill handla ett minne från Israel. Promenad alternativ spårvagn tillbaka till hotellet. Ikväll blir det pizzapicknick i Independence park.

 

Dag 6 Torsdag 19 oktober                                                                                                  Frukost och sedan promenad till spårvagnen/taxi som tar oss till Förintelsemuseet Yad Vashem där vi får en guidad rundvandring. Fm.fika/lunch innan vi beger oss till City Hall och för den som vill, ges möjlighet att gå på muren ett stycke från Yaffa porten till Dyngporten. Vi besöker Västra Muren och därifrån går vi en guidad tur i tunneln längs med muren vid tempelberget. Därefter går vi genom Cardo tillbaka till Jaffaporten och här avslutar vi dagen med ett ljud och ljusspel, innan kvällsmat någonstans i närheten av vårt hotell.

 

Dag 7 Fredag 20 oktober                                                                                                             Frukost och Utcheckning från hotellet. Bussen tar oss till Menorah och Knesset och därifrån promenad till Modellstaden och Israels museum där vi också tar en fm.fika/lunch. Eftermiddagen ska vi tillbringa i Betlehem med besök i Födelsekyrkan, Herdarnas äng och kanske även ett besök i en snickarverkstad, innan vi åker söderut till vårt nästa boende som är kibbutz Ein Gedi vid Döda Havet. Middag.

 

Dag 8 Lördag 21 oktober och   Dag 9 Söndag 22 oktober                                                   Två härliga dagar på Ein Gedi Resort Hotel. Här finns en stor botanisk trädgård, en SPA-anläggning, AHAVA-fabrik där det finns hudvårdsprodukter och en vilsam atmosfär. Middagar ingår.

 

Dag 10 Måndag 23 oktober                                                                                         

Frukost och utcheckning och vi tar oss till Massadaklippan och därifrån till Ein Boqek där vi får bada i Döda havet och flyta som korkar. Efter lunch åker vi till Vidors forskningscenter som ligger i Negevöknen/Aravadalen och får där se vad som odlas i öknen. På vår väg mot Tel Aviv stannar vi också till på kibbutzen Sde Boker där David Ben Gurion levde och byggde upp. Framme i Tel Aviv sen eftermiddag. Middag.

 

Dag 11 Tisdag 24 oktober                                                                                                              Efter frukosten, tar vi oss till Independence hall där staten Israel utropades. Eftermiddagen är fri för shopping, sol och bad m.m. Vi följs åt till något matställe på kvällen i stadsdelen Yaffo och ser även Simon Garvarens hus och de små trevliga gränderna.

 

Dag 12 Onsdag 25 oktober                                                                                                            Tidig frukost/frukostbox och sedan transfer till Ben Gurion flygplatsen och vår resa hem 10.40 med ankomst till Landvetter 17.30 och vi säger Lehitraot=På återseende.

 

*Priserna som är angiven gäller med rabatt på 500 kr som du får vid betalning via bankgiro, banköverföring eller Swish.

Vid betalning med kort får ni ej denna rabatt.  Om ni önskar betala med kreditkort måste ni meddela oss det. Då skickar vi en betal-länk som ni använder för betalning med kort.
Obs. Vid banköverföring/swish-betalning/bankgirobetalning där pengarna dras från det konto som ert kort är kopplat till ska normalt avbeställningsskydd och reseförsäkring gälla som finns kopplat till ditt kort, men detta måste du kontrollera med din bank. På så vis kan ni få resan till det rabatterade priset men ändå få med de försäkringar som finns kopplat till ditt betalkort.

 


Boka din resa


Ja, jag vill anmäla mig till Israelresan 14-25 oktober 2023

Vänligen kontakta:
Åsa 0730-32 17 04 eller ar.evegren@gmail.com

Om ni bokat dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har  någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.

Denne information behöver ni skicka till Åsa:
1) För och efternamn (endast tilltalsnamn) Viktigt att ni stavar som i passet.
2) Adress, telefonnr, email och personnr.
3) Antal resenärer
4) Namn på samtliga resenärer, samt skriv man/kvinna efter namnet.
5) Skriv namnet efterföljt av passnumret och när det går ut. (exempelvis:Larsson Lotta 92045468; 14pr23). Viktigt att vi får in SAMTLIGA passnummer. Behöver du förnya ditt pass, kan du skriva: "återkommer." (Det är hotellen i Israel som numera kräver in passnummer från alla turister, och vissa flygbolag vill även veta giltighetstiden).
7) Om du vill bo i enkelrum eller dubbelrum.
8) Övriga meddelanden. Evt allergier eller önskemål.

 

Klicka här för att läsa regler.