Vandringsresa i Israel

6-13 april 2021

Denna resa är öppen för anmälan. Vi hoppas att Israel går ut med tydliga direktiv under januari vad som kommer krävas för att resenär ska släppas in i landet.

Troligtvis kommer de begära att du är vaccinerad mot Covid-19 eller att du visar upp ett mycket nytaget covid-test inför resan. Detta kommer då behöva ordnas och bekostas av respektive resenär.

Då flygbolaget begär deposition 1 februari behöver vi ha denna information klar i tid till detta datum för att vi ska kunna ge er resenärer klara besked om vad som förväntas av er inför resan.

När vi kan gå ut med denna information, förhoppningsvis i slutet av januari alltså, kommer vi snabbt behöva att du som resenär går vidare med en bindande anmälan genom att betala anmälningsavgiften på 1500 kr. Resterande kostnad för resan betalas i så fall i slutet av februari.

Vandra i Jesu fotspår genom Galiléen, Jerusalem och ökenområdet runt Döda Havet

Reseledare: Anders Sjöberg
Guide: Iren Kärrbrant

Anders och Irén har under flera år tillsammans lett vandringsresor i Israel och har funnit de sträckor som är mest lämpade både för vandring och för att få ut så mycket som möjligt av naturen i landet.

En av de stora fördelarna med en vandringsresa är att den bibliska undervisningen kan ske på plats där händelserna skedde. Vandringarna sker i lugnt tempo, mellan en och två mil per dag och de börjar tidigt på morgonen för att undvika hettan mitt på dagen.

Om vandringsresan:
På en vandringsresa går vi i terräng. En dagsetapp är ofta mellan 10-15 km och vi undviker att gå mitt på dagen när det är som varmast. Terrängen är ofta grusstigar, både uppför och nerför. Man måste ha rejäla vandringskängor med bra sulor. Vi går inte fort men vissa dagar kan vandringen vara ansträngande.Dagsprogram:

6 april Tisdag 

Ankomst till Ben Gurions flygplats i Tel Aviv och transfer till hotell Villa
Nasaret.

7 april Onsdag
Vi vandrar från hotellet genom den arabiska marknaden i Nasaret till den stora Bebådelsekyrkan. Bussen kör oss till stadens utkant i norr och vi vandrar genom fälten mot Sepphoris, den stad där det är mycket möjligt att Josef arbetade när Jesus växte upp. I Sepphoris ser vi resterna av den en gång mycket betydelsefulla staden i Galiléen vars namn betyder fågel, staden ligger vackert som en fågel på en kulle. Middag och övernattning på Kibbutz Lavi.

8 april Torsdag
Dagen börjar tidigt genom Galileens böljande landskap och vi vandrar förbi Hattins horn, där det avgörande slaget mot korsfararna skedde år 1187. När vi kommer ner i en av dalarna hämtas vi av bussen som tar oss till Arbel-klippan för en hisnande vacker utsikt över Genesarets sjö. Nedanför klippan ligger Magdala med sina lämningar från det första århundradet och i den nya, vackra kyrkan som är tillägnad de kvinnor som följde Jesus, har vi en andakt. Middag övernattning på vandrarhemmet Kare Deshe.

9 april Fredag
Idag vandrar vi nedför det berg i Galileen som är sammankopplat med Jesu undervisning om Saligprisningarna i Matt 5. Vi samlar oss på stranden till Genesarets sjö vid kyrkan som är byggd på den plats som lärjungarna såg den uppståndne. Sedan fortsätter vi vandringen längs stranden till lämningarna av Kapernaum, den stad där Jesus levde de ca tre år han var verksam. Efter lunch reser vi ner genom Jordandalen för ett dopp i Döda havet och sedan till vårt kibbutzboende där.


10 april Lördag
Med en frukostbox i ryggsäcken ger vi oss tidigt upp till en höjd i Judéens
öken för att se soluppgången över Moabs land. Bussen hämtar oss i Nebi Moussa,
en plats i öknen ansedd av muslimer att vara Mose grav och kör oss till Qumran,
platsen där Döda Havsrullarna hittades 1947. Vi fortsätter sedan med buss till
Jericho där vi upp genom en smal och vidunderligt vacker ravin, Wadi Qelt upp
till St Georges kloster. Middag och övernattning på Sephardic House i de
judiska kvarteren innanför murarna i Jerusalem där vi ska bo tills hemresan.

11 april Söndag
Dagen börjar med en utsiktspunkt från Scopus-berget och vi vandrar genom Kidrondalen ner mot Getsemane. Efter ett besök i kyrkan är det dags för ett besök i Herdarnas äng öster om Betlehem. Tillbaka i Jerusalem vandrar vi genom de olika kvarteren innanför murarna och upplever bland annat västra muren och den heliga Gravens kyrka.

12 april Måndag
Idag kör vi till en punkt väster om Jerusalem och vandrar genom landskapet mot Emmaus. Där stannar vi till inför Emmaus-vandrarnas önskan "Herren blir kvar till oss ty det lider mot afton".Lukas 24:29. Tillbaka i Jerusalem besöker vi Trädgårdsgraven, där vi stannar till i stillhet, precis som det står att kvinnorna vid Jesu grav gjorde: "När de hade återvänt hem, gjorde de i ordning välluktande kryddor och oljor och sabbaten tillbringade de efter lagens bud i stillhet". (Luk 23:56). Tillbaka i Jerusalem avslutar vi vår resa i Trädgårdsgraven.

13 april Tisdag – Hemresa

Praktisk
information: En buss finns med under hela veckan, bara dagspackningen behöver
bäras. Första delen av vandringen sker i Galileen, i stora drag mellan Nasaret
och Capernaum. Den andra delen sker i Judéens öken upp mot Jerusalem och den
sista dagen innan hemresa vandrar vi en sträcka mellan Jerusalem och Emmaus. å
en vandringsresa går vi i terräng. En dagsetapp är ofta mellan 10-15 km och vi
börjar ibland tidigt för att utnyttja dagens ljusa timmar. Terrängen är ofta
grusstigar, både uppför och nerför. Ingångna vandringskängor med bra sulor är
ett måste. Vi går inte fort men vissa dagar kan vandringen vara ansträngande.
Ta med en ryggsäck för vattenflaska, handsprit och snacks och extrakläder under
vandringarna.Läs mer om våra reseledare här

Pris: 16.900 kr


Enkelrumstillägg: 4.450 kr


Klimatpåverkan:

Vi på Duveskogs reseservice arbetar aktivt med att värna om miljön. Som ett led i detta erbjuder vi nu alla våra kunder att klimatkompensera för flyget - om ni väljer att göra det betalar vi halva kostnaden och ni den andra halvan av kostnaden. Under våren 2020 har vi valt att klimatkompensera genom ett trädplanteringsprojekt i Etiopien du kan läsa mer om projektet på denna sida: https://klimatkompensera.se/projekt-sodo/
Att klimatkompensera genom detta projekt, för en tur och retur-resa från Sverige - Israel kostar ca 550 kr/p. Ni betalar 275 kr/p och vi betalar resterande 275 kr/p.
Att klimatkompensera minskar förstås inte utsläppen som flyget gör men på så vis kan vi åtminstone kompensera för de utsläpp vi är med och orsakar.
Boka din resa


Ja, jag vill anmäla mig till Israelresan  6-13 april 2021 

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.


Alla fält med * måste vara ifyllda för att kunna göra en bokning. Information om avbeställningsskydd kommer i bokningsbekräftelsen. Se även info i programmet.


Om ni bokat dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.


Det är viktigt att ni stavar namnen på exakt som de stavas i passet! Endast tilltalsnamn och efternamn (inga mellannamn).


Klicka här för att läsa regler.

Man
Kvinna
Ja, jag vill klimatkompensera, kostnad 275 kr/p (Duvres betalar resterande 275 kr/p)
Godkänn