Besök Israel 

med 

Vänskapsförbundet Sverige - Israel 

Östergötlands 

1 - 9 november. 

Reseledare är Lars-Åke Hallin och Lotta Jansson.

Guide: Svensktalande


Följ med på Vänskapsförbundet Sverige - Israel Östergötlands resa till Israel där vi kombinerar historia, kultur och natur med att titta på det modena Israel. 

Vi besöker olika projekt som stöds av Keren Kajemet och Förenade Israelinsamlingen i Sverige och tar på olika sätt det av det civila samhället.
Reseledare är Lars-Åke Hallin och Lotta Jansson som i mer än 25 år har arrangerat resor i Vänskapsförbundet Sverige - Israels regi.

Program

Program i korthet:

1 Nov Söndag 

Flyg från Sverige till Eilat. Övernattning nära Timna Park.

2 Nov Måndag
Vi börjar dagen med att besöka den natursköna nationalparken Timna Park där bland
annat världens äldsta koppargruvor finns. Därefter beger vi oss mot Ein Gedi vid Döda havet där vi skall bo två nätter. På vägen stannar vi ett av Keren Kajemets huvudprojekt under åren 2005 – 2010 i Aravadalen nära gränsen till Jordanien - Zuqim. Det är en stad som skapades 1996 i Negevöknen som ett sekulärt alternativ till det urbana samhället. Staden bjuder på en fin ökenupplevelse vilket den spektakulära arkitekturen bidrar till. Övernattning Ein Gedi.

3 Nov Tisdag.
Lite valbara aktiviteter: Besök på Masada, bada i Döda havet, vandra – vi bor alldeles nära ingången till Ein Gedi nationalpark och stigen till Davids källor. Möjlighet att göra en fantastisk båttur på Döda havet med Noam Bedein som basar för "The Dead Sea Revival Project".
Kostnad för båtturen tillkommer. Övernattning Ein Gedi

4 Nov Onsdag.
Vi lämnar Ein Gedi och reser mot Jerusalem. På vägen dit besöker vi Soda Streams
fabrik och ett äldreboende i Beersheva som Förenade Israelinsamlingen i Sverige
stöder. Innan vi når Jerusalem besöker vi ett av Keren Kajemets pågående projekt, Raoul Wallenberg Park som är ägnad en av de starkaste förbindelselänkarna mellan Sverige och Israel, Raoul Wallenberg. Parken invigs officiellt våren 2021 men vi får se den redan på vår resa. Förhoppningsvis får vi även tillfälle att plantera träd i parken. Övernattning Jerusalem

5 Nov Torsdag
Heldag i Jerusalem. Vi börjar dagen med att besöka Trudi Birgers livsverk
tandkliniken Dental Volunteers for Israel. Vi besöker minnesmonumenten Mount
Hertzl och Yad Vashem. Vi går på guidad tur på Högsta domstolen och på Knesset.
Övernattning i Jerusalem.

6 Nov Fredag
Fri dag att upptäcka staden på egen hand. Reseledarna finns på plats och kan ge förslag på olika besöksmål. På eftermiddagen strax innan sabbatens början samlas de som vill vid Västra muren. Övernattning i Jerusalem

7 Nov Lördag 

Efter frukosten beger vi oss till Gamla staden där vi tittar bland annat tittar på de judiska kvarteren. Vi besöker St Annas kyrka och Betsheeba bassängerna. På eftermiddagen åker vi till Hebron och bergen runt Jerusalem i Judéen.
Vi gör ett stopp på berget Tzuba där det bland annat sevärt finns ett fint friluftscentrum.

Tillbaka i Jerusalem ser vi hur staden förbereder sig för en ny arbetsvecka efter sabbatens slut. Affärer öppnas och gatulivet blir åter livligt. Övernattning i Jerusalem

8 Nov Söndag 

Frukostmöte på hotellet med journalist eller politiker. Därefter fri dag. Reseledarna finns på plats. De som vill tillbringa en dag i Tel Aviv kan passa på att göra det. Om önskemål finns kan de som vill gemensamt åka kollektivtrafik eller sherut till Tel Aviv. Det kan bli ett bra tillfälle att åka det nya tåget mellan Jerusalem och Tel Aviv. Övernattning i Jerusalem


9 Nov Måndag 

Tidig hemresa från Ben Gurion.Pris: 17.700 kr 

I priset ingår flyg, flygplatsskatter, transfer mellan flygplats och hotell i Israel, del i dubbelrum med halvpension. Utflyktsprogram och entréavgifter enligt specifikation i program, lokala guider och erfaren reseledning. (Dricks tillkommer på ca 225 shekel)


Anmälningsavgift: 1.500 kr (dras av då slutlikvid betalas) Slutlikviden betalas mot faktura som vi skickar ut, och den skall betalas ca. 5-6 veckor före avresa.
Enkelrumstillägg: 4.400 krFlygtider, Utresa 1 november. Hemresa 9 november

Från Arlanda med Lufthansa (LH) 

(Köpenhamn kan ev ordnas på begäran - kontakta oss)

LH 809 01NOV Arlanda - Frankfurt 06:50 - 09:00

LH 670 01NOV Frankfurt – Eilat 10:20 - 15:35

OS 860 09NOV Tel Aviv - Vien 06:15 - 09:10 

OS 313 09NOV Vien – Arlanda 12:55 - 15:15Bagage  1x23 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage


Klimatpåverkan:

Vi på Duveskogs reseservice arbetar aktivt med att värna om miljön. Som ett led i detta erbjuder vi nu alla våra kunder att klimatkompensera för flyget - om ni väljer att göra det betalar vi halva kostnaden och ni den andra halvan av kostnaden. Under hösten 2020 har vi valt att klimatkompensera genom ett trädplanteringsprojekt i Israel. Du kan läsa mer om projektet på denna sida: http://www.kkl.nu/


Att klimatkompensera genom detta projekt, för en tur och retur-resa från Sverige - Israel kostar ca 600 kr/p. Ni betalar 300 kr/p och vi betalar resterande 300 kr/p.
Att klimatkompensera minskar förstås inte utsläppen som flyget gör men på så vis kan vi åtminstone kompensera för de utsläpp vi är med och orsakar.
Boka din resa


Ja, jag vill anmäla mig till Israelresan  1-9 nov 2020 

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.


Alla fält med * måste vara ifyllda för att kunna göra en bokning. Information om avbeställningsskydd kommer i bokningsbekräftelsen. Se även info i programmet.


Om ni bokat dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.


Det är viktigt att ni stavar namnen på exakt som de stavas i passet! Endast tilltalsnamn och efternamn (inga mellannamn).


Klicka här för att läsa regler.

Man
Kvinna
Ja, jag vill klimatkompensera, kostnad 300 kr/p (Duvres betalar resterande 300 kr/p)
Godkänn