Besök Israel 

med 

Vänskapsförbundet Sverige - Israel 

Östergötlands 

1 - 9 november. 

Reseledare är Lars-Åke Hallin och Lotta Jansson.

Guide: Svensktalande


En resa för dig som vill uppleva en annorlunda resa till Israel i mindre grupp.

Program kommer snart


Vi börjar i södra Israel där vi besöker det natursköna Timna Park där bland annat världens äldsta koppargruvor finns. 

Vi kommer att besöka ett fantastiskt äldreboende i Beersheva och vid kibbutz HaShlosha får vi ta del av kibbutzens dramatiska historia och hur det är att leva 800 m
från gränsen till Gaza. 

Vi stannar några nätter i Ein Gedi för bad i Döda havet, möjlighet till vandringar och/eller vila. 

Vi får möjlighet att göra en unik båtutflykt på Döda havet (ingår ej) och lära känna "the Dead Sea Revival Project".
Masada kommer vi också få möjlighet att besöka. 

Sedan beger vi oss norrut och bor de resterande fem nätterna i Jerusalem. 

Vi besöker Soda Streams fabrik, vi får en guidad tur på Högsta domstolen och Knesset. Vi besöker Mount Hertzel och Yad Vashem. 

Vi promenerar med vår guide i den gamla staden och får bland mycket annat se Betesdadammen och St Anna kyrka. Där kan vi också få prova den fantastiska akustiken. 

Vi gör ett besök på kibbutz Zuba nära Jerusalem och får ta del av Trudi Birgers livsgärning när vi besöker DVI, den tandklinik hon grundat. 

En eftermiddag beger vi oss till Ramallah, Hebron och Bethlehem. Det blir två fria dagar i Jerusalem.Pris: 17.700* kr 

I priset ingår flyg, flygplatsskatter, transfer mellan flygplats och hotell i Israel, del i dubbelrum med halvpension. Utflyktsprogram och entréavgifter enligt specifikation i program, lokala guider och erfaren reseledning. (Dricks tillkommer på ca 225 shekel)


Anmälningsavgift: 1.500 kr (dras av då slutlikvid betalas) Slutlikviden betalas mot faktura som vi skickar ut, och den skall betalas ca. 5-6 veckor före avresa.
Enkelrumstillägg: 4.400 kr


*Priserna som är angiven gäller med rabatt som du får vid betalning via bankgiro, banköverföring eller Swish. Vid kortbetalning via våran hemsida, får du ej denna rabatt och 150 kr tillkommer på priset.Obs. Vid betalningar där pengarna dras från det konto som ditt kort är kopplat till, ska normalt det avbeställningsskydd/reseförsäkring gälla som finns kopplat till ditt kort. Detta måste DU kontrollera hos din bank.


Flygtider, Utresa 1 november. Hemresa 9 november

Från Arlanda med Lufthansa (LH) 

(Köpenhamn kan ev ordnas på begäran - kontakta oss)

LH 809 01NOV Arlanda - Frankfurt 06:50 - 09:00

LH 670 01NOV Frankfurt – Eilat 10:20 - 15:35

OS 860 09NOV Tel Aviv - Vien 06:15 - 09:10 

OS 313 09NOV Vien – Arlanda 12:55 - 15:15Bagage  1x23 kg incheckat bagage + 8 kg handbagage


Klimatpåverkan:

Vi på Duveskogs reseservice arbetar aktivt med att värna om miljön. Som ett led i detta erbjuder vi nu alla våra kunder att klimatkompensera för flyget - om ni väljer att göra det betalar vi halva kostnaden och ni den andra halvan av kostnaden. Under hösten 2020 har vi valt att klimatkompensera genom ett trädplanteringsprojekt i Israel. Du kan läsa mer om projektet på denna sida: http://www.kkl.nu/


Att klimatkompensera genom detta projekt, för en tur och retur-resa från Sverige - Israel kostar ca 600 kr/p. Ni betalar 300 kr/p och vi betalar resterande 300 kr/p.
Att klimatkompensera minskar förstås inte utsläppen som flyget gör men på så vis kan vi åtminstone kompensera för de utsläpp vi är med och orsakar.
Boka din resa


Ja, jag vill anmäla mig till Israelresan  1-9 nov 2020 

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.


Alla fält med * måste vara ifyllda för att kunna göra en bokning. Information om avbeställningsskydd kommer i bokningsbekräftelsen. Se även info i programmet.


Om ni bokat dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.


Det är viktigt att ni stavar namnen på exakt som de stavas i passet! Endast tilltalsnamn och efternamn (inga mellannamn).


Klicka här för att läsa regler.

Man
Kvinna
Ja, jag vill klimatkompensera, kostnad 300 kr/p (Duvres betalar resterande 300 kr/p)
Godkänn