Vandringsresa Cinque Terre - Italien

3-10 oktober 2023.

FULLBOKAD

Reseledare: Toni Duveskog

Resan har fått idel toppbetyg i utvärderingarna från samtliga resenärer på denna resa tidigare år. Jag strävar ändå för att göra små förbättringar för varje gång. Välkommen med!

Program

Denna resa har blivit fullbokad tidigt vid båda tidigare tillfällen, så boka snarast för att säkra din plats. Max 25 personer.

 

Följ med på härliga vandringar i nationalparken Cinque Terre känd för sina charmiga fem byar längs Italienska västkusten. Vi gör dagsetapper på 5-7 km mellan de fem pittoreska byarna längs Italienska västkusten i sagolik miljö, men låt dig inte luras av den korta sträckan, vandringarna är ansträngande! Vi passar även på att utforska Pisa och det välkända lutande tornet.

Under vandringsdagarna bor vi hela tiden i La Spezia, därifrån tar vi tåg till byarna för våra dagsetapper och sen tåg hem igen. Tåget tar bara ca 10-20 min och vi behöver alltså inte bära packning på vandringsetapperna mer än en lätt ryggsäck med vatten, ev badkläder, lätt förtäring etc.

 

NYHET! Nu utökas resan med en dag:

Du har då möjlighet att boka en dagsutflykt i vackra Toscana och vindistriktet Chianti med besök på flera charmiga vingårdar och vinprovning som vi arrangerar.

Om det inte lockar kan du på den dagen istället t.ex. åka på en dagsutflykt till Florens på egen hand eller med lokal arrangör eller koppla av på medelhavets stränder utanför Pisa eller ha en lugn och skön dag i Pisa.

 

Grundpris: 11.550 kr, slutslåd till detta pris. Pris på begäran enligt dagspris på flyget, prel pris från Arlanda på den sista platsen 12.800 kr.
Enkelrumstillägg: 2.850 kr

Hotell 3-8 oktober i La Spezia:

I grundpriset ingår rum på Venezia Hotel. Detta är ett enkelt hotell med små men fräscha rum och en enkel men tillräcklig frukost. Klicka för att se mer info om Hotel Venezia

Uppgradering: Vill ni ha lite högre standard på boendet, större rum och generösare frukost kan ni uppgradera er till Superior room på Firenze Continentale hotell 4* som ligger på andra sidan gatan från Venezia Hotell. Klicka för att se mer info om Hotel Firenze TILLÄGG för uppgradering 2500 kr/person. (Uppgradering är ej möjligt i enkelrum)

Läget på båda hotellen är fantastiskt med endast 100 m till Tågstationen som vi dagligen går till för att komma till de fem byarna i Cinque Terre. 

Hotell 8-10 oktober i Pisa:

I Pisa bor vi allihop på NH Hotell, Klicka för att se mer info om Hotel Firenze

 

Anmälningsavgift: 1500 kr (dras av då slutlikvid betalas) Slutlikviden betalas mot faktura som vi skickar ut, och den skall betalas ca. 60 dagar före avresa.

 

Avresa från Arlanda med Norwegian direktflyg. Prel pris 12.800 kr/person Våra gruppbiljetter är slut och vi köper därför flygbiljetter till dagsaktuellt pris,  därav är priset preliminärt på den sista platsen vi har utrymme för på resan.

03 OKT Arlanda - Pisa   10.00 - 12.55
10 OKT Pisa - Arlanda   13.35 - 16.30

 

Från Göteborg, preliminärt pris 13.100 kr/person

med Ryan air och norwegian, via Arlanda på utresan och direktflyg på hemresan med följande flygtider:

03 OKT Landvetter - Arlanda 05.50 - 06.55

03 OKT Arlanda - Pisa   10.00 - 12.55

10 OKT Pisa - Landvetter 15.50 - 18.25

Vi köper dessa flygstolar åt er i samband med att ni anmäler er och till aktuellt dagspris på flyget.

Då vi köper er flygbiljett som senare inte är om-/avbokningsbara och därför måste ni betala en förhöjd anmälningsavgift på 4500 kr.

Resten betalas mot faktura i augusti.

 

Följande ingår: Flyg, flygskatter, transfers i Italien och utflykter enligt program, del i dubbelrum, frukost dagligen, 2 middagar, reseledarservice under hela resan, tre dagars Cinque Terre-card som inkluderar bl.a. fria tågresor och vandring längs lederna i nationalparken, lokal engelsktalande guide på två vandringar.

Tillkommer: Dricks 25€/person som gemensamt från gruppen delas ut till guider, busschaufför och hotell. Luncher och fem middagar. Inträde till tornet i Pisa om ni väljer till det (ca 25€).

 

OBS! För att kunna delta i våra gemensamma vandringar och till fullo kunna ta del av resans innehåll förväntas du kunna vandra ca 5-7 km i mycket ansträngande/kuperad terräng motsvarande svensk fjällvändring. Det är ofta höga trappsteg längs lederna både uppför och nedför. Vandringarna inleds med ett par km i kraftigt motlut då vi tar oss uppför sluttningarna och andra halvan är mestadels nerför sluttningarna mot vårt mål på vandringen.

Underlaget varierar, ojämna stenlagda partier byts av mot fina grusstigar, ibland är det smala passager som gör att man får stanna till och släppa fram mötande vandrare.

 

*Priserna som är angiven gäller med rabatt på 300 kr som du får vid betalning via bankgiro, banköverföring eller Swish.

Vid betalning med kort får ni ej denna rabatt.  Om ni önskar betala med kreditkort måste ni meddela oss det via mail eller i meddelandefältet på er anmälan. Då skickar vi en betal-länk som ni använder för betalning med kort.
Obs. Vid banköverföring/swish-betalning/bankgirobetalning där pengarna dras från det konto som ert kort är kopplat till ska normalt avbeställningsskydd/reseförsäkring gälla som finns kopplat till ditt kort, men detta måste du kontrollera med din bank.
På så vis kan ni få resan till det rabatterade priset men ändå få med de försäkringar som finns på ditt kreditkort.

Ja, jag vill anmäla mig på resan till Cinque Terre 3-10 oktober 2023.

Det räcker med en anmälan per familj eller par om man bor på samma adress.

Om ni bokar dubbelrum och ej har egen resekamrat, kan inte vi garantera att vi kan ordna rumskamrat. Om vi inte har någon som ni kan dela rum med tillkommer ett enkelrumstillägg.

 

Anmälan


Man
Kvinna
Arlanda prel pris 13.500 kr. Vi bekräftar pris innan ni binder er till anmälan
Göteborg prel pris 13.500 kr. Vi bekräftar pris innan ni binder er till anmälan
Annan avreseort, kontakta mig för alternativ
Dubbelrum, Venezia
Enkelrum, Venezia hotell, +2.850 kr
Superior dubbelrum, Firenze +2.500 kr/p
Godkänn